HockeyNews
PLUS

Comebacken för Örebros backstjärna dröjer – Holm inte redo för spel

(26502) Philip Holm
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 8 februari 2023

FacebookXWhatsApp
Örebro har stjärnbacken Philip Holm på skadelistan och dessutom flera spelare med skavanker.
Holm ser inte ut att vara spelklar direkt efter landslagsuppehållet, enligt Nerikes Allehanda.

Det var den 14 januari i matchen mot Brynäs som Örebros backklippa Philip Holm skadades. Prognosen sa fyra till sex veckors frånvaro från SHL-spel.

På tisdag i nästa vecka drar SHL igång igen efter landslagsuppehållet. Då har det gått prick en månad sedan Holm blev skadad. I måndags genomgick den VM-guldvinnande backen en röntgen och det visar sig att han inte kommer att vara redo för spel nästa vecka.

– Det vi såg där är att det ser bra ut, men att det kanske inte gått så fort som vi önskat i den bästa av världar. Det blir tufft för honom att spela direkt när det drar igång igen, säger Örebros huvudcoach Niklas Eriksson till Nerikes Allehanda.

LÄS MERTungt avbräck för Örebro – Philip Holm skadad och borta länge

Philip Holm är trots att han har varit borta en månad och missat de senaste åtta SHL-matcherna Örebros fjärde bästa poänggörare med sina 25 poäng (4 mål, 21 assist) på 32 matcher.

Örebro tränar under landslagsuppehållet och både Oliver Eklind och Christopher Mastomäki klev av tisdagens träning på grund av skadekänningar och tränade inte på onsdagen.

– Vi kan inte säga något konkret utan vi kör dag till dag på alla. Vi behöver ha lite mer koll på dem, säger Niklas Eriksson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!